AKTUELNO

Poslanik vladajuće Srpske naapredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Marković upitao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova da li će biti procesuirani organizatori i inspiratori događaja ispred zgrade Javnog servisa.

- Mislim da je jako važno da Ðilas, Obradović i ostali odgovaraju zbog svog licemerja ali i kukavičluka. Oni su na najgori način iskoristili mlade ljude za svoje političke cijeve, nagovorili ih da upadnu u zgradu Javnog servisa, nahuškali ih da se sukobljavaju s policijom, neki od njih su uhpašeni, a onaj ko je najodgovorniji za to je u maniru najgore kukavice pobegao iz zemlje - rekao je Marković.

On je dodao da mu je drago što su mladi pušteni iz zatvora i što su, kaže, mogli da shvate da su zloupotrebljeni od onih koji im ništa dobro ne misle.

- Umesto da muški stane ispred i kaže ja sam odgovoran, Ðilas je pobegao iz zemlje u inostranstvo i ostavio tu decu na cedilu. Dakle, kad je gusto, svi su razbežali, Ðilas u London, sada je u Vašingtonu, Sergej (Trifunović) u Ameriku, (Vuk) Jeremić u Beč, sve sami junaci - rekao je Marković.

Upitao je i kakva posla imaju “po belom svetu” i da li su otišli da traže podršku od svojih prijatelja za rušenje vlasti u Srbiji na ulici.

- Nije tajna da predstavnici opozicije računaju na podršku nekih zapadnih zemalja da ostvare svoje ciljeve, da dođu na vlast u Srbiji bez izbora - rekao je Marković.

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

'