AKTUELNO

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević položio je danas cveće na mesto stradanja vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC „Dragiša Mišović” u bombardovanju NATO 1999. godine.

Vence su položili i pripadnici Garde, predvođeni komandantom general-majorom Milomirom Todorovićem, kao i pomoćnik direktora KBC „Dragiša Mišović” Momčilo Jakovljević sa zaposlenima ovog kliničko-bolničkog centra.

Foto: Beograd.rs

Dragomir Petronijević je istakao da se se na ovaj način iskazuje pošta nevinim žrtvama koje su stradale pod plaštom operacije ciničnog naziva „Milosrdni anđeo”. – U okviru te operacije pogođene su bolnice, civilni objekti i ljudi koji ničim nisu zaslužili da budu bombardovani.

Foto: Beograd.rs

Danas je važno očuvati sećanje i podsetiti da je Srbija stabilna zemlja koja se bori za nova radna mesta, bolji standard građana, mir i stabilnost.

-Naša je dužnost da se trudimo za budućnost zemlje u kojoj će mladi ostati, a vratiti se oni koji su iz nje otišli i napravili karijere u inostranstvu. Borimo se za više fabrika, normalnu i predvidivu budućnost svih građana i građanki Srbije. Ne smemo zaboraviti 1999. godinu ni naše nevino stradale sugrađane, ali moramo raditi i na budućnosti Srbije i boriti se za mir i stabilnost naše zemlje – istakao je Petronijević.

Foto: Beograd.rs

Živote u bombardovanju KBC „Dragiša Mišović” izgubili su gardisti Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

#Cveće

#KBC Dragiša Mišović

'