AKTUELNO

Zbog jakog vetra na nekim deonicama je i obustava saobraćaja.

Za teretna vozila sa hrvatske strane u međuzoni i na ulazu u Hrvatsku kolone su duge više kilometara, zadržavanja su višesatna, a teretna vozila čekaju oko 120 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Na kolovozu ima i dalje raskvašenog snega pa se savetuje oprez, a u višim i planinskim predelima zimska oprema je obavezna.

Na pojedinim deonicama ima i poledice na putu što dodatno predstavlja opasnost, kažu iz AMSS. I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju posebno upozoravamo vozače.

Usled jakog vetra koji stvara snežne nanose na snazi je povremena obustava saobraćaja na deonici Žagubica - Borsko jezero, preko Crnog Vrha.

Na jugu i jugoistoku Srbije, kao i na području Tutina, Sjenice, Ivanjice i Novog Pazara gde ima najviše snega i gde je najhladnije, vozačima se savetuje da korsite isključivo glavne putne pravce bez obzira na to što su oni možda duži, jer je na njima vožnja sigurnija i bezbednija.

J. Stanković

#Auto-put

#Granica

#Saobraćaj

#Šid

'