AKTUELNO

Analizom su sagledani bezbednosna situacija u zemlji i okruženju, postignuti rezultati u izgradnji i održavanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za prošlu godinu i druga pitanja od značaja za održavanje i unapređenje sposobnosti Vojske Srbije.

Vojska Srbije u prethodnoj godini izvršila je sve zadatke, unapredila obuku, a nabavkom novog naoružanja i vojne opreme podignut je nivo operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije, zaključak je redovne godišnje analize stanja i funcionisanja VS, koja je održana u Domu garde.

Foto: Ministarstvo odbrane

Predstavljanju analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2018. godinu prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Igor Bečić i načelnik GŠ VS general-potpukovnik Milan Mojsilović, koji je rukovodio analizom.

Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, analizom su sagledani bezbednosna situacija u zemlji i okruženju, postignuti rezultati u izgradnji i održavanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za prošlu godinu i druga pitanja od značaja za održavanje i unapređenje sposobnosti Vojske Srbije.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'