AKTUELNO

Danas će zbog Zadušnica, u periodu 08 do 16 sati, biti pojačane linije gradskog prevoza. Ulazak automobila na groblje neće biti dozvoljen od 7 do 15 sati.

Danas će zbog Zadušnica biti pojačane sledeće linije gradskog prevoza: 12L, 65, 101, 202, 75, 82, 612, 25, 26, 35, 50, 310, 533.

U periodu od 8 do 16 sati privremeno se uspostavlja i linija 75L (GO Novi Beograd – Bežanijsko groblje). Trasa linije biće: GO Novi Beograd – Pariske komune (stajalište „Ulaz u Pariske komune“ je polazno) – kao linija 75 do Bežanijske kose, zatim Marka Čelebonovića – Norveška – Bežanijsko groblje – Ljubinke Bobić – dr Huga Klajna i dalje kao linija 75 do GO Novi Beograd. Vozila će, duž trase koristiti postojeća stajališta linija javnog prevoza.

Foto: Tanjug

Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja za Zadušnice

Za Zadušnice ni na jedno groblje neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 sati, saopšteno je iz JKP „Pogrebne usluge”. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 sati, a iz „Pogrebnih usluga” apeluju na građane da za odlazak na groblje koriste gradski prevoz umesto svojih automobila.

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi je potpuna zabrana ulaska za automobile 2. marta. Narednog dana, u nedelju, 3. marta, kapije za ulaz motornih vozila na groblja biće otvorene od 7 do 18 sati, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na Lešću, Orlovači, Novoj Bežaniji i groblju Zbeg obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 15 sati, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

Foto: Pink.rs

Ne naslanjajte se na spomenike

Iz JKP „Pogrebne usluge” takođe apeluju na građane da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća su utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njima i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Mole se sugrađani da ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, o tome obaveste Upravu groblja na broj telefona 2071-396 ili imejl-adresu: info@beogradskagroblja.rs, nalazi se u saopštenju JKP „Pogrebne usluge”.

Pročitajte još: DANAS SU ZADUŠNICE: Ispoštujte ove običaje za oprost grehova, zapalite sveću, a evo šta ne smete raditi

#Groblje

#Saobraćaj

#subota

#zadušnice

'