AKTUELNO

Slučaj zoofilije šokirao je celu Srbiju.

Snimak devojčice koja ima intimne odnose sa psom dostavljen je Fondaciji Pokretu "Levijatan", a na osnovu istog podneta je krivična prijava policiji, kaže Aleksandar Buhanac, predsednik Nadzornog odbora ove Fondacije.

- Ovakvih slučajeva ima mnogo više nego što se o njima govori, pa tako postoje i bordeli sa životinjama koji menjaju lokacije po Beogradu – čas su u Borči, čas na Dorćolu, čas u Batajnici… Imamo saznanja i o organizovanju orgija sa životinjama u Beogradu, imamo neka imena i “pecamo” te ljude. Oni su jako oprezni jer su svesni svoje bolesti, ali činimo sve da im stanemo na put – kaže Buhanac za Pink.

Pročitajte još: SKANDALOZAN SNIMAK KRUŽIO SRBIJOM - Devojčica na Instagramu objavila eksplicitan video intimnog odnosa sa PSOM!

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Dijana Lazić Puškaš, neuropsihijatar, smatra da je devojčica koja se snimala možda želela da skrene pažnju na sebe čineći nešto bizarno. Ističe da je sigurno da je reč o maloletnici koja raste u sredini u kojoj je dobila instrukcije da je takvo ponašanje prihvatljivo.

- Zoofilije je bilo uvek i posebno je strašno što životinje ne mogu da se brane – kaže Puškaš za Pink. Ističe da je najverovatnije da je devojčica bolesna, budući da je javno obelodanila svoj čin. Dodaje da zoofiličari znaju da je njihovo ponašanje neodobreno od strane društva, pa se stoga i kriju, dok je ova devojčica objavila snimak intimnog odnosa na Instagramu.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Aleksandar Milošević, seksolog i urolog, ističe da je seksualnost jedna vrsta nagona koji zavisi od okoline. Prema istraživanjima, kako kaže, zoofilija je zastupljena u četiri do sedam odsto populacije.

Seksualnost može da bude pod uticajem raznih stvari i da li ćemo jednog dana doživeti da imamo parade zoofiličara, to je pod znakom pitanja. Nekada je bilo nenormalno ono što danas smatramo sasvim normalnim! Mislim da ovakve slučajeve ne treba goniti sudski, već treba postaviti jasan stav za takve stvari. Reč je o drugačijem seksualnom afinitetu i Srbija mora da se odredi prema istom – kaže Milošević, dodajući da je danas teško definisati normalno, pa da je i psihijatrija definisala normalno kao stav koji zastupa većina.

Foto: TV Pink Printscreen

Milošević smatra da je najbolje osramotiti sam čin, čime bi se smanjila zloupotreba životinja, ali je siguran da se ne bi iskorenila. Puškaš i Buhanac ističu da se na ovaj način ništa mnogo ne bi promenilo, samo bi se ovakva dela “bolje krila”.

- Seksualnost, smatram, treba da dovedemo do diskrecije, a ne da se o tome govori eksplicitno po novinama i slično. Onda ćemo sve seksualnosti moći da gledamo po ulicama – kaže dr Milošević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ceo razgovor o ovoj temi pogledajte u nastavku:

#Facebook/Levijatan

#Novo jutro

#Pas

#Seks

'