AKTUELNO

Na pojedinim deonicama moguća je pojava snežnih nanosa.

Vozače ovog jutra očekuju pravi zimski uslovi za vožnju na putevima u Srbiji. Na auto-putevima i putevima I prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.

Sa novim snežnim pokrivačem ali i temperaturama koje će uglavnom biti ispod nule, na pojedinim deonicama vožnja će biti usporena, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Zimska služba JP "Putevi Srbije" neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi na čišćenju i uklanjanu snega sa kolovoza. Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.

Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice, probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visoki nanosa, a saobraćaj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.

Foto: Beta

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja su od 15 do 20 minuta.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Poledica

#Saobraćaj

#Sneg

#Vetar

'