AKTUELNO

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su pet medalja i drugo mesto na 11. međunarodnom takmičenju Romanian Master of Mathematics, a državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je takav uspeh dodatni motiv za veće ulaganje u mlade i talentovane ljude.

Čestitajući uspeh mladim matematičarima Matić je poručila da će njeno ministarstvo nastaviti da pruža podršku njihovom učešću na međunarodnim takmičenjima, jer se time unapređuju njihova znanja, ali i podiže ugled Srbije u svetu.

Foto: TvPink Printscreen

Na takmičenju iz matematike u Bukureštu od 20. do 25. februara, učestvovale su 24 najbolje svetske srednjoškolske reprezentacije, a članovi ekipe Srbije, učenici Matematičke gimnazije osvojili su jednu zlatnu medalju - Pavle Martinović, dve srebrne - Aleksa Milojević i Jelena Ivančić i dve bronzane - Jovan Toromanović i Miloš Milićev, dok je Vukašin Mihajlović dobio pohvalu.

U ekipnom plasmanu Srbija deli drugo mesto sa Korejom, iza ekipe Sjedinjenih američkih država, a slede Izrael, Rusija, Kina. Lider srpskog tima je Dušan Đukić, a zamenik Nikola Petrović.

#Medalje

#Rumunija

#Takmičenje

#Uspeh

#matematika

'