AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je rekao da je Stojčić, kao Folićev zamenik, upoznat sa svim projektima i da su njih dvojica zajedno u proteklih pet godina uradili mnogo toga za urbanizam grada.

Novi gradski urbanista Beograda biće Marko Stojčić, koji je u proteklih pet godina obavljao funkciju zamenika predsednika Planske komisije, potvrdio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je to rekao uoči sutrašnje sednice Skupštine grada Beograda, na kojoj će biti izabran novi gradski urbanista, nakon što je dosadašnji Milutin Folić saopštio da se neće kandidovati za novi mandat.

Vesić je rekao da je Stojčić, kao Folićev zamenik, upoznat sa svim projektima i da su njih dvojica zajedno u proteklih pet godina uradili mnogo toga za urbanizam grada.

On je dodao da je iz tog razloga dogovoreno da Folića na mestu glavnog gradskog urbaniste zameni Stojčić, jer se tako obezbeđuje kontinuitet.

Vesić je podsetio da su Stojčić i Folić doneli više od 200 planova detaljne regulacije, što je, kako je rekao, četiri puta više nego u periodu kada je Dragan Djilas bio gradonačelnik Beograda.

Kao primer, naveo je da su Stojčić i Folić doneli novi generalni urbanistički plan, strategiju razvoja Beograda, kao i da su sproveli projekat uvođenja biciklističke staze.

- To je njihov projekat na osnovu kojeg ćemo u naredne četiri godine imati 120 kilometara nove biciklističke staze - istakao je Vesić, ističući da su Stojčić i Folić "mnogo uradili" i da se stvore uslovi za početak izgradnje metroa i pešačke zone u centru grada, kao i da su oni zaslužni za uvođenje električnih autobusa, za projekat "Beograd na vodi"....

#Goran Vesić

#Milutin Folić

'