AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas u Subotici porodicu Krstić koja je dobila četvorke putem Programa vantelesne oplodnje, koji je sufinansirala Pokrajinska vlada.

Posle sedam godina u Srbiji su rođene četvorke. Porodica Krstić iz Subotice dobila je 13. novembra Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Porodica Krstić obradovala je celu Srbiju. Zahvaljujući upornosti porodice i timu stručnjaka Specijalne ginekološke bolnice „Genezis“ iz Novog Sada, posle sedam godina imamo prve četvorke - izjavio je Mirović.

On je podsetio da je Pokrajinska vlada uvela dve nove mere za pronatalitetnu politiku sa ciljem podsticanja rađanja dece.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Reč je o rešavanju ili unapređivanju uslova stanovanja za porodice u kojima se rodi treće i četvrto dete i novčana pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće i četvrto dete koja se isplaćuje u iznosu od 15.000 dinara mesečno dve godine.

- Pokrajinska vlada će u narednim godinama izdvajati još značajnija sredstva u cilju podsticanja rađanja dece, a u sklopu ukupnih pronatalitetnih mera - rekao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Zorica Crnogorac, šef tima Specijalne ginekološke bolnice „Genezis“, izjavila je da je ova medicinska ustanova, uz podršku Pokrajinske vlade, donela na svet 40 beba.

#Igor Mirović

'