AKTUELNO

U organizaciji Skupštine grada Jagodine, od 4. do 6.marta Beč će posetiti 800 stanovnika Jagodine, a među njima je najviše studenata koji studiraju u Jagodini ili su iz nje a studiraju u nekom drugom u Srbiji i inostranstvu.

Prijavljivanje studenata počelo je 21. januara i traje do 20. februara, a putovanje i boravak u Beču su besplatni, objavljeno je danas na službenom sajtu grada Jagodine.

Grad za ovo putovanje poziva studente do 25 godina starosti, koji nisu u radnom odnosu i koji do sada nisu putovali u Beč u organizaciji grada.

Studenti će posetiti Univerzitet u Beč, jedan od nastarijih u centralnoj Evropi, osnovan 1365. godine, i najveći na nemačkom govornim području, na kome studira više od 90.000 studenata, a na kome su studirale i mnogo znamenite ličnosti Srbije.

Upoznaće se sa Austrijom, veoma uređenom zemljom, njenom kulturom, sticanjem znanja u Evropskoj uniji za 21.vek, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada.

U planu je da posete dvorac Hofburg, stecište turista, ispred koga stoje brojne kočije za prevoz turista, palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju u Austriji, veliki točak u zabavnom parku Prater, i brojne druge kulturne i istorijske znamenitosti glavnog grada Austrije.

Predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković Palma, koji će biti na čelu ove brojne delegacije, izjavio je ranije da će u delegaciji biti i političari, privrednici, zaposleni u školskim i predškolskim ustanovama, zdravstveni radnici.

On je istakao da su sredstva za putovanje u Beč obezbedili donatori i prijatelji Jagodine i istakao da "ni jedan dinar neće biti potrošen iz budžeta grada".

Ovo je deveta godina kako Jagodina na ovaj način organizuje posetu studenata Beču. Prva poseta organizovana je 2010.godina i do sada je na ovaj način glavni grad Austrije posetilo oko 4.000 studenata iz Jagodine i koji studiraju u Jagodini.

#Beč

#Jagodina

#Putovanja

#Studenti

'