AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da je Beograd grad koji živi od turizma i da je potrebno ulagati u programe kako bi se turisti što duže zadržali u srpskoj prestonici, vraćali u naš grad, ali i privukli novi posetioci.

- Straci su oduševljeni i kažu da Beograd ne zaostaje za ostalim svetskim gradovima. Nama je to cilj - da Beograd bude onakav kakvi su i Pariz, London, Berlin i Moskva i drugi veliki gradovi - naglasio je Vesić i dodao:

- Ako hoćete da zaradite kao grad morate da uložite. Krajem meseca ćemo znati koliko smo zaradili od same nove godine, ali dovoljno govori podatak da je u 2018. godini broj turista povećan za skoro 12 odsto. Ako znamo da smo prošle godine zaradili između 28 i 30 miliona evra jasno je da će ta zarada ove godine biti veća.

On je istakao da je Beograd grad koji živi od turizma.

- U 2017. godini smo oko 800 miliona evra zaradili od turizma. Svake godine imamo sve veći broj turista, a to znači da moramo da ulažemo u događaje - dodao je Vesić i rekao da će novogodišnja rasveta biti uklonjena posle Sretenja kada se obeležava Dan državnosti Republike Srbije.

Govoreći o manifestaciji Beogradska zima, Vesić je rekao da je tokom dva meseca trajanja manifestacije koja pre svega bila namenjena Beograđanima bilo oko 500 izvođača koji su učestvovali u preko 420 programa na 50 različitih lokacija.

Kako je dodao oko 300.000 ljudi je prošlo kroz sve te programe i svi su bili besplatni.

#Goran Vesić

'