AKTUELNO

Komunalna policija Grada Beograda i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda u poslednja dva dana privremeno su oduzele četiri automobiila od "divljih taksista" koji nisu imali dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji grada Beograda.

Vozilo marke "reno" privremeno je oduzeto od lica A.B. iz Beograda. Istragom je utvrđeno da je lice A. B. izbrisano iz registra taksista 22. aprila 2014. godine i da je koristilo taksi tablu "Beotaksija".

Privremeno je oduzeto još jedno vozilo marke "reno" kojim je upravljalo lice A.P. Ovo lice je brisano iz registra taksista u APR-u 12. decembra 2017. godine, a imalo je tablu "Aurora" taksija.

Privremeno je oduzeto i vozilo kojim je upravljalo lice M.Ć. iz Beograda, sa dozvolom za vršenje taksi usluge na teritoriji opštine Velika Plana. Takođe, privremeno je oduzet automobil marke "alfa romeo" kojim je upravljalo lice N.S. iz Beograda.

Ovo lice je koristilo tablu "Radio" taksija, a imalo je dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija privremeno sprovode oduzimanje nelegalnih taksi vozila primenjujući nova zakonska ovlašćenja koja su data Komunalnoj policiji.

Od početka primene ovlašćenja 29. decembra prošle godine, privremeno je oduzeto ukupno 31 vozilo.

Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji grada Beograda bude nelegalno radio poslednji "divlji taksista", saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

#Taksi

'