AKTUELNO

U centru Beograda napadalo je više od 30 centimetara snega, u prigradskim naseljima daleko više, i komunalne službe rade pojačano kako bi grad što bolje funkcionisao, istakao je danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

Gradonačelnik, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, kaže su ulice tretirane sa dodatnih 550 tona soli i da Beograd ima dovoljno resursa za rad, kao i da je saobraćajna slika sve bolja.

- U ovom momentu na pojedinim saobraćajnicama prvog prioriteta još uvek ima utabanog snega, ali su one prohodne. Radovi na trotoarima teku planirano, a ulice drugog prioriteta će se čistiti kada se za to steknu uslovi - dodaje Radojičić i podseća da sneg padao duže od 24 sata neprestano i da je temperatura u minusu.

On je ukazao da je bilo kvarova na elektromreži i problema sa trolejbusima i tramvajima i istakao da su ti problemi rešeni.

- U 13 sati, skraćene su linije broj 303, 304, 39, 406L, a linija 503 saobraća izmenjenom trasom, dok tramvajske i trolejbuske linije nemaju zastoja  - kaže Radojičić.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda je "crveni meteoalarm" za celu teritoriju grada Beograda, zbog čega Radojičić apeluje na vozače da budu posebno oprezni u saobraćaju, na građane da daju svoj doprinos u čišćenju trotoara ispred zgrada i lokala.

- Reč je o teškom snegu koji bez prestanka padao jakim intenzititetom, zbog čega je svima potreban dodatan oprez. Kako bismo imali što manje gužve i što bolje očistili ulice, molim sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne koriste automobil. Savetujem starijim i bolesnim sugrađanima da ne izlaze napolje ukoliko ne moraju. Građane molim i za strpljenje, jer u ovim uslovima kada smo imali sneg koji neprestano pada jakim intenzitetom, grad funkcioniše drugačije nego inače - kaže Radojičić.

On je dodao da zbog toga komunalne službe rade pojačanim kapacitetima.

Stanovi se i dalje greju 24 časa neprekidno, a nema povećanog broja kvarova ni kada je reč o kanalizaciji kao i vodovodnim mrežama.

#Sneg

#Zoran Radojičić

#Čišćenje

'