AKTUELNO

Generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić izjavio je danas da se železnički saobraćaj na svim prugama u Srbiji odvija neometano i da su preduzete sve mere da se u zimskim uslovima saobraćaj odvija redovno, saopštila je ta kompanija.

- Tokom današnjeg obilaska beogradskog železničkog čvora uverili smo se da se železnički saobraćaj na teritoriji glavnog grada u uslovima velikih snežnih padavina odvija nesmetano i redovno. I na svim drugim prugama u Srbiji saobraćaj funkcioniše redovno i nesmetano. Preduzeli smo sve mere za redovno funkcionisanje saobraćaja u zimskim uslovima - kazao je on.

Dodao je da je zbog velikih snežnih padavina, na barskoj pruzi smanjen broj mesta na kojima se ukrštaju vozovi.

- Zbog toga su tri voza na barskoj pruzi kasnila između 20 i 30 minuta, ali smo to učinili kako bismo obezbedili redovno i nesmetano funkcionisanje saobraćaja na ovom pravcu - kazao je Jevtić, nakon obilaska stanice Rakovica i Topčider.

Podsetio je i da Centralni oprativni štab "Infrastrukture železnice Srbije" u zimskim uslovima neprerkidno dežura, da je oko 900 zaposlnih angažovano na čišćenju i održavanju infrastrukture, a da je u pripravnosti petnaest specijalizovanih ekipa za hitne intervencije, šest ekipa sa mehanizacijom i dve ekipe za saniranje kosina, kako bi u slučaju potrebe moglo da se brzo i efikasno reaguje.

- Zahvaljujući specijalnoj emulziji koja se prvi put ove zime koristi na srpskim prugama, uspešno smo rešili problem zamrzavanja skretnica, koji je proteklih decenija predstavljao veliku poteškoću u funkcionisanju saobraćaja u zimskim uslovima - istakao je Jevtić.

#Saobraćaj

#Sneg

#železnica

'