AKTUELNO

Vrtić "Oblačak" na Zvezdari, koji pohađa više od 300 dece, nakon sedam godina od otvaranja priključen je na gradsku vodovodnu mrežu čime je omogućeno normalno vodosnadbevanje.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, u toku je izrada projekta za izgradnju kanalizacione mreže duž Ulice Veselina Čajkanovića, čime će se steći uslovi da se vrtić "Oblačak" priključi na kanalizacionu mrežu i reši i taj dugogodišnji problem.

- Kada budemo završili izgradnju kanalizacije u toj ulici tada ćemo vrtić priključiti i na kanalizaciju i onda oni više neće imati nijedan od problema sa kojima su se suočavali sedam godina - rekao je Vesić novinarima.

Prema njegovim navodima, zaista je "bizarno" da u Beogradu postoji vrtić koji radi sedam godina, koja pohađa više od 300 dece i koji nije imao ni vodu ni kanalizaciju.

- To najbolje pokazuje kako se radilo u prethodnom periodu i kako su se samo zbog izbora i prikupljanja poena otvarali objekti koji nisu bili funkcionalni i nisu imali potpuno sve ono što treba da ima vrtić ili bilo kakav objekat javne namene - rekao je Vesić i precizirao da je vrtić "Oblačak" priključen na gradski vodovod 31. decembra prošle godine.

Ove godine Beograd bi trebalo da dobije 12 novih vrtića, rekao je Vesić i naveo da su to vrtić u naselju Stepa Stepanović, Altini, Žarkovu i devet montažnih vrtića.

Vesić je zahvalio svima koji rade u vrtićima jer rade divan, ali i zahtevan posao koji, dodao je, ne može da se plati nikakvim parama.

Sa Vladom radimo na tome da obezbedimo da bude primljeno više vaspitačica u vrtićima kako bi radile sa manjim grupama dece, kao i na tome da poboljšamo uslove u postojećim vrtićima. Takođe, radimo na tome da, kao Gad Beograd, obezbedimo i neka dodatna sredstva za njih u odnosu na ono što imaju pravo po zakonu. Znam kakav posao rade i da to nije dovoljno, ali treba da budu uvereni da veoma cenimo to što rade i da ćemo tražiti načina da, kako finansijska situacija i u državi i u gradu bude bolja, da dobiju bolje uslove za rad - istakao je Vesić.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je izrazio zadovoljstvo što je vrtić "Oblačak" priključen na gradski vodovod jer je to, dodao je, bio jedan od prioriteta kada su počeli da vrše vlast na teritoriji opštine Zvezdara.

- Grad je prepoznao naše napore u prethodne dve godine tako da ćemo i u ovoj godini imati nove projekte. Budžet opštine Zvezdara je u 2019. veći za više od 100 miliona dinara tako da sam siguran da ćemo i u narednom periodu imati još ovako lepih trenutaka kao što je ovaj danas - dodao je Ignjatović.

Direktorka predškolske ustanove "Zvezdara" Snežana Petrović je zahvalila svima iz grada i opštine koji su prepoznali problem i uložili napor da taj vrtić posle sedam godina bude priključen na gradski vodovod.

- Ovo je još jedan vid bezbednosti dece, a bezbednost nam je najbitnija u vrtiću - dodala je ona.

#Goran Vesić

#Vrtić

#Zvezdara

'