AKTUELNO

Gradske komunalne službe spremno su dočekale padavine i tokom poslednja 24 sata, do danas u podne, na ulice je posuto oko 800 tona soli, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da se sutra rano ujutru očekuju nove padavine koje će trajati do subote ujutru.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da ulice prvog prioriteta potpuno funkcionišu i podsetio da je to 1.800 kilometara saobraćajnica, kojima ide gradski prevoz.

Vesić je novinarima u Beogradu rekao da je jutros bilo manjih problema u saobraćaju koji se, kaže, dešavaju uvek kada pada sneg, ali da ni u jednom trenutku gradski prevoz nije obustavljen duže od 20 minuta.

- Imali smo probleme na svega oko 2,5 odsto linija, kada pogledate ukupan broj svih linija gradskog prevoza - rekao Vesić.

Istakao je da su gradske komunalne službe spremno dočekale padavine i da je tokom poslednja 24 sata, do danas u podne, na ulice posuto oko 800 tona soli. Vesić je rekao da se sutra rano ujutru očekuju nove padavine koje će trajati do subote ujutru.

U ovom trenutku na ulici imamo 1.540 radnika svih preduzeća, od 'Beograd puta', 'Zelenila', 'Gradske čistoće', 'Vodovoda i kanalizacije', 'Parking servisa'. 'Beograd put' čisti ulice, a ostali trotoare, autobuska stajalista, parking mesta, prolaze u parkovima, prilaze domovima zdravlja, školama, vrtićima...tako da je Grad apsolutno angažovan da i sa ovom nepogodom izađe na kraj, kao i ranije - rekao je Vesić.

Naveo je da će i narednu noć ostati na snazi četvrti stepen angažovanja i da će na ulicama biti ukupno oko 130 vozila "Beograd puta", te da će raditi oko 230 radnika.

Biće angažovana i druga preduzeća, tako da se procenjuje da će na čišćenju snega biti angažovano i više vozila, oko 300.

Vesić je napomenuo i da toplane rade u režimu 24 sata, da je jutros bilo problema u snabdevanju na Galenici, ali da se to rešava.

- Grad je potpuno spreman za ovaj zimski talas - podvukao je Vesić, ali i dodao da će sutrašnji dan biti kritičan zbog čega je pozvao građane da pokušaju da više koriste javni prevoz, odnosno da ne koriste automobile tamo gde to nije neophodno.

#Goran Vesić

#Sneg

'