AKTUELNO

Većina je zadobila tupe povrede u predelu vrata, grudnog koša i karlice.

Načelnik Urgentne klinike Kliničkog centra Vojvodine Dragan Nikolić izjavio je da su svi povređeni u sudaru vozova na pruzi Sombor - Novi Sad pregledani i dijagnostikovani u rekordno kratkom roku i nakon što su im utvrđene lake telesne povrede pušteni su na kućno lečenje.

Nikolić je na konferenciji za novinare u KC Vojvodine rekao da je prvi povređeni u tom udesu vozova u Urgentni centar došao u 21.06 sati, a da je svih 19 povređnih koji su stigli na Urgentnu kliniku pregledano i dijagnostikovano za sat i 15 minuta, što je, po njemu, rekordno kratko vreme u datim uslovima.

Suštinski je najbitnije da Klinički centar sadrži mnoge službe koje su zbrinjavale pacijente, ali kordinacija tih službi je bila savršena - rekao je Nikolić.

U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljeno je ukupno 19 povređenih u sudaru vozova, a u Dečijoj bolnici zbrinuto je još petoro dece, a svih 24 pacijenta je nakon pregleda i dijagnostikovanja pušteno na kućno lečenje.

Po rečima doktora Nikolića, najčešće povrede koje su pacijenti zadobili su "tupe i to u predelu vrata, grudnog koša i karlice i kvalifikovane su kao lake".

S.M.

#Novi Sad

#Povređeni

#Sudar

#Voz

'