AKTUELNO

U Jagodini je danas u prisustvu predsednika Skupštine grada Jagodine Dragan Markovića Palme i državnog sekretara ministarstva prosvete Marka Milenkovića otvorena adaptirana osnovna škola „Rada Miljković“.

Foto: Pink.rs

- Potpuno adaptirana osnovna škola „Rada Miljković“ u Jagodini sigurno je jedna od najboljih u Srbiji. Želim da se zahvalim Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, koja je učestvovala sa 68.000.000 dinara, a Skupština grada Jagodine je učestvovala sa 34.000.000 dinara. Kada su u pitanju deca i mladi vi znate da tu maksimalno ulažemo. Želim da poručim i prosvetnim radnicima koji su primali nadoknadu za putne troškove da će i dalje zadržati to pravo, iako je od juče besplatan autobuski prevozu na celoj teritoriji grada Jagodine - rekao je, na svečanosti povodom otvaranja adaptirane osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i najavio za pet do šest dana otvaranje spomenika čuvenom Nušićevom putniku iz Jagodine Jovanči Miciću, na ulazu iz Ćuprije, koji će, kako je rekao, biti još jedna turistička atrakcija pomoravske prestonice.

Foto: Pink.rs

Palma je rekao da nikome ništa neće ukinuti.

Foto: Pink.rs

- Takođe poručujem deci, da nećemo ukinuti ono što radimo već 14 godina, a to je da osnovci koji završe 4. i 8. razred osnovne škole idu o trošku svog grada na more u Crnu Goru, a oni koji završe srednju školu u Grčku. Tako će biti i ove godine - rekao je Palma.

MILENKOVIĆ : HVALA JAGODINI NA UČEŠĆU

- Za svaku pohvalu i vredna pažnje je odluka Skupštine grada Jagodine i njenog predsednika Dragana Markovića Palme da učestvuje u adaptaciji ove škole. Ministru prosvete Mladenu Šarčeviću je iznimno drago kada širom Srbije vidi plodove zajedničkog rada Vlade Republike Srbije i uspešnih lokalnih samouprava, što Jagodina bez sumnje jeste - rekao je državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Marko Milenković.

Foto: Pink.rs

Direktorka osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini Sanja Pribaković rekla je da ova rekonstruisana škola zadovoljava sve evropske standarde. Škola, koja ima preko hiljadu đaka, u potpunosti je rekonstruisana. Uz zgradu, rekonstruisano je i veliko školsko dvorište, zatim sanitarni čvorovi, kanalizacija, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i hidrotehničke instalacije, a postavljena je i nova ograda sa prednje strane uz veoma prometnu glavnu ulicu.

#Dragan Marković Palma

'