AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je, u centralnoj Privrednoj komori Pariza, predstavio investicione i privredne potencijale AP Vojvodine, na forumu koji je okupio više od 50 privrednika iz Francuske.

Tom prilikom, Mirović istakao je da je cilj delegacije Pokrajinske vlade, koja se nalazi u radnoj poseti Francuskoj, da upozna francuske privrednike sa našim potencijalima i da ih motiviše za poslovanje u Srbiji i Vojvodini.

- Ovaj skup zajednički su organizovale privredne komore Vojvodine i Pariza, uz podršku Departmana Val Doaz, i siguran sam da ćemo od ove posete i upoznavanja francuskih privrednika sa našim privrednim potencijalima u budućnosti imati konkretne rezultate - izjavio je Mirović.

Ističući da je Francuska na osmom mestu kada su u pitanju direktne strane investicije u Srbiji, Mirović rekao je da na tom polju ima mnogo prostora za napredak i saradnju.

- Brojnim zainteresovanim privrednicima predstavili smo i podsticaje koje Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada pružaju investitorima i siguran sam da je to najbolji poziv za ulaganje na našem tržištu - naveo je on.

U delegaciji Pokrajinske vlade, koja se nalazi u radnoj poseti Francuskoj, pored Mirovića su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

#Francuska

#Igor Mirović

#Vojvodina

'