AKTUELNO

Snimak iz jedne osnovne škole na kojem se vidi kako jedan učenik šutira drugog dečaka koji leži na podu, dok on viče "nemoj", osvanuo je na društvenim mrežama.

Na snimku se čuje kako se ostali koji su prisustvovali ovog događaju smeju i snimaju mobilnim telefonom. Postoji sumnja da se nasilje nije dogodilo i da je snimak "namešten".

Foto: YouTube screenshot

Navodno je do ovog događaja došlo u jednoj zemunskoj školi, a na snimku se vidi kako jedan dečak obara drugog na pod školskog WC-a i počinje da ga udara.

Nekoliko sekundi kasnije prilazi drugi učenik koji pokušava da ih razdvoji, međutim, nasilnik uspeva da ga odgurne i nastavlja da tuče dečaka koji je i dalje na podu.

Foto: YouTube screenshot

U drugom delu istog video snimka vidi se da isti dečak, sada u učionici, pred drugim đacima, ponovo napada žrtvu. U jednom trenutku uzima i stolicu i počinje da viče "Hoćeš da te ubijem sad", dok se u pozadini čuje glas koji govori "Nemoj".

Direktoru škole naloženo da pokrene disciplinski postupak

U Ministarstvu prosvete kažu da su upoznati sa tim slučajem i da je tim za borbu protiv nasilja stupio u kontakt sa rukovodstvom škole, te da je direktoru naloženo da pokrene disciplinski postupak protiv svih učenika koji se vide na snimku, kao i onih koji su to posmatrali i snimali.

Ministar Mladen Šarčević je naložio direktoru škole da se obrati policiji kako bi bile podnete prekršajne prijave protiv roditelja učenika.

- Ukoliko se nasilje dogodilo, svi odgovorni će snositi posledice. Međutim, i ukoliko su učenici fingirali nasilje, to je jednako ozbiljna situacija i roditelji će morati da preuzmu odgovornost za to - rekao je Šarčević.

Na snimku se prvo vidi kako dečak obara drugog na pod u toaletu i počinje da ga udara, nakon čega drugi učenik pokušava da ih razdvoji, ali ne uspeva.

#Nasilje

#snimak

#škola

'