AKTUELNO

Železnički saobraćaj uprkos snežnim padavinama funkcionise redovno, izjavio je danas generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije i dodao da na srpskim prugama dežura 900 radnika i 22 specijalizovane ekipe.

Centralni operativni stab Infrastrukture železnice Srbije za rad u zimskim uslovima upravlja svim aktivnostima.

- Oko 900 zaposlenih u ovoj kompaniji angažovano je na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture za rad u zimskim uslovima. Pored toga, spremno je da brzo i u najkraćem roku reaguje 15 ekipa za hitne intervencije, pet ekipa sa mehanizacijom, kao i dve ekipe specijalizovane za održavanje kosina, koje su stacionirane u Užicu i Zaječaru - rekao je Jevtić.

Foto: Tanjug Printscreen

On je danas, sa saradnicima, obišao železničku stanicu Beograd Ranzirna u Makišu, kako bi se na terenu uverio da se železnički saobraćaj u najvećoj teretnoj stanici u regionu uspešno odvija u uslovima snežnih padavina, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Dežurne ekipe tog preduzeća čiste pruge, perone i prilazne puteve, obezbeđujući na taj način uslove da se železnički saobraćaj u Srbiji odvija redovno i nesmetano.

Infrastruktura železnice Srbije je, kako je navedeno, blagovremeno obavila sve pripreme za rad u zimskim uslovima, a planovi za postupanje u ovakvim situacijama aktivirani su sa prvim zimskim danima.

#Sneg

#Voz

#železnica

#železnička stanica

'