AKTUELNO

Mehanizacija i ljudstvo novosadskih zimskih službi su u pripravnosti i spremno su dočekali sneg koji je jutros počeo da pada

- Sneg koji neprestano pada u Novom Sadu nije uticao na nesmetano odvijanje saobraćaja, sve zimske službe su u pripravnosti. Nismo imali poblema u funksionisanju gradskih službi - rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove grada Novog Sada, Vladimir Stojković.

On je rekao da je najviše snega palo na sremskoj strani grada, gde se od jutros interveniše, a da u jednom delu grada uopšte nema padavina, ali i da su sve službe uključene u rad.

- Čiste se saobraćajnice prvog prioriteta kako bi omogućili nesmetano kretanje hitnih službi i odvijanjejavnog gradskog saobraćaja - naveo je Stojković, dodajući da su od jutros od sedam angažovane 23 jedinice koje sole i čiste puteve, a da se uključuju po potrebi vozila koja imaju noževe.

Za sad, kaže, nema potrebe, jer nije količina snega tolika da bi se angažovao treći stepen pripravnosti ekipa.

Šef zismek službe Puta Gojko Etinski kaže da za sada nema zaleđenih puteva, ali vozače upozorava da budu strpljivi i pažljivi.

-  Oko 20 vozila i 150 radnika u tri smene su u pripravnosti, a rasplažemo i sa dovoljnom količinom - rekla je Danijela Jankov iz Čistoće.

Takođe, iz Parking servisa su potvrdili da su u pripravnosti i da će se prvo čistiti parkirališta na prioritetnim saopraćajnicama.

#Novi Sad

#Sneg

'