AKTUELNO

Već drugu godinu za redom na dočeku Nove godine u Srbiji prednjače turisti iz Turske, i za njima zatim slede Kinezi, Nemci, Hrvati i Grci, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, i dodao da sve koji se nađu u Beograd od 21 sat na gradskim trgovima očekuje bogat muzički program.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se svuda u gradu mogu čuti strani jezici, da je grad pun turista, kao i da su svi kapaciteti u hotelima popunjeni.

- Prema zvaničnim podacima Beograd ima negde oko 35.000 kreveta u našim smeštajnim kapacitetima, međutim, naša turistička organizacija ima podatke da sigurno ima još oko dva puta više smeštaja koji nisu registrovani. Tako da u odnosu na zvaničan broj, dođe oko dva puta više ljudi u Beograd - rekao je Vesić.

On je rekao da je Grad prošle godine zaradio oko 28 do 30 miliona evra, ali da ove godine u odnosu na prethodnu imamo oko 12 odsto više turista.

- Ove godine očekujemo veću zaradu od turizma i to za sve one koji žive u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika.

Foto: TvPink Printscreen

Vesić je rekao da već drugu godinu za redom prednjače turisti iz Turske, i dodaje da za njima slede Kinezi, zatim Nemci, Hrvati i Grci.

- Ono što je razlika Nove Godine, u odnosu na druge periode jer nam dolaze više turisti iz bivše Jugoslavije nego preko godine, jer je to naprosto nekako tradicija da se Nova Godina čeka u Beogradu. Imamo šta da pokažemo turistima koji mogu da upoznaju i našu kulturu i tradiciju - rekao je Vesić.

Vesić je najavio bogat muzički program u kome će svi koji se nađu u Beogradu moći da uživaju.

Kako je rekao, u 21 sat počinje program koji otvara pevač Saša Kovačević, zatim u 22 sata i 15 minuta nastupa grupa Bajaga i instruktori sa kojima se družimo, kako kaže Vesić do 23 sata i 30 minuta.

- U pola dvanaest nastupa pevač Haris Džinović sa kojim ćemo i dočekati Novu godinu, on će biti do jedan sat, nakon čega će nastupiti i Dejan Petrović sa trubačima. Mislim da smo napravili dobar program koji će zadovoljiti sve ukuse - rekao je Vesić.

Vesić ističe da dogovor Grada i MUP-a, kako je rekao, jeste da na ulicama bude više stotina policajaca - Žandarmerija, Policijska brigada, Saobraćajna policija, a biće postavljene i "antiterorističke zapreke" u svim ulicama koje vode prema bini ispred Skupštine Srbije.

Foto: TvPink Printscreen

- Imaćemo spoljni i unutrašnji prsten i svi koji uđu u njega biće kontrolisani. U prostor gde su bine zabranjeno je unošenje alkohola, pirotehnike, oružja - rekao je Vesić, dodavši da je bezbednost na prvom mestu.

Vesić je za 2019. godinu najavio realizaciju brojnih započetih projekata i da će biti "radno i udarnički".

Biće obnovljena Ulica kneza Miloša, Savska, krenuće tramvaji preko mosta na Adi, biće povezano Banovo Brdo i Rakovica sa Novim Beogradom, urađene četiri podzemne garaže, rekontstruisana Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona.

- Beograd zaslužuje da bude uređen grad - zaključio je Vesić.

#Beograd

#Doček

#Goran Vesić

#Nova godina

'