AKTUELNO

Hitna pomoć je noćas imala 121 intervenciju od kojih 19 na javnom mestu.

U Beogradu su se protekle noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su ukupno četiri osobe povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U 19:40 sati u Bulevaru Mihajla Pupina kod skretanja za Ušće lakše je povređen 17-godišnji mladić i prevezen u Institut za majku i dete.

U Ustaničkoj ulici kod broja 150 u 20:46 sati lakše povrede zadobio je 35-godišnji muškarac, koji potom prebačen u Urgentni centar. U 21:09 sati na autoputu Beograd-Niš kod Bubanj Potoka, u visini Kaluđerice, povređene su dve osobe  43-godišnji muškarac i 44-godišnja žena, koji su, takođe, prebačeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je noćas imala 121 intervenciju od kojih 19 na javnom mestu, a za pomoć su se od hroničnioh bolesnika najviše javljali astmatičari, srčani, neurološki i hipertoničari, dok je diskretno smanjen broj poziva zvog visoke temperature, navela je Macura.

Još jedna nesreća dogodila se jutros oko sedam časova, kada su se na Batajničkom putu sudarila dva automobila. Ekipa je još na terenu. Prema prvim informacijama, niko nije teže povređen.

Prema njenim rečima, juče je Hitna pomoć imala 160 intervencija od kojih 39 na javnom mestu, uključujući šest saobraćajnih nezgoda u kojima je ukupno 12 osoba lakše povređeno.

SAVET LEKARA

Macura savetuje redovno provetravanje prostorija, kao i da se ne izlazi iz kuće bez preke potrebe.

- Radna sedmica je u toku, pa oni koji idu na posao i u škole neka se dobro obuku. Nikako ne izlazite bez kape, šala i rukavica, jer je adekvatno oblačenje jako važno za ove hladne dane - poručila je Macura, koja je takođe savetovala i konzumiranje toplih napitaka, pre svega čajeva, dok alkohol treba izbegavati.

J. Stanković

#Beograd

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Povređeni

#Saobraćajna nesreća

'