AKTUELNO

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže da je sve spremno za realizaciju udarnog turištičkog perioda koji će trajati do polovine januara, kao i da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni.

Iz Turističke organizacije Beograda pre svega očekuju rast domaćih i stranih gostiju kao i značajno veći prihod - jer novogodišnji praznici znače veću potrošnju od čega prihoduju i grad i cela zemlja.

- Beograd je otvoren grad koji pruža dobrodošlicu svakome ko dođe i jedan je od evropskih gradova u koji se trenutno najrađe i najčešće dolazi u ovo doba godine jer kod nas i Nova godina i Božić traju malo duže - kaže Popović .

Najčešći strani gosti dolaze iz šireg regiona i susednih zemalja, ali je značajan broj i domaćih gostiju, tako da iz TOB-a i ove godine očekuju dvocifren rast u odnosu na prošlu godinu.

- I prethodna 2017. godina je bila rekordna, a u 2018. godini smo već u oktobru stigli i prestigli rezultate iz prethodne godine. Trenutno su svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se smeštaj više za one koji se u poslednjem trenutku odluče da dođu u Beograd - ističe Popović.

Novogodišnji vikend će se svakako produžiti, a Beograd je poznat i kao destinacija idealna za kraći gradski odmor koji u proseku traje oko četiri dana u ovo doba godine. Direktor Turističke organizacije Beograd ističe da je naša prestonica kapija ne samo Srbije, već čitavog regiona.

- Naši prijatelji iz Grčke često imaju običaj da kažu da je Beograd glavni grad Balkana. Beograd je najčešće polazna tačka turista za kružnu turu po regionu i Balkanu i to je odlična šansa za čitavu Srbiju da u okviru svoje ponude privuku turiste iz Beograda da posete i druge delove zemlje - kaže Popović.

#Hotel

#Turisti

'