AKTUELNO

Ministar je podsetio da je zakon o ovoj policiji donet 2005. godine.

Uredba o pomoćnoj policiji stavljena je van snage na današnjoj sednici Vlade Srbije, potvrdio je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Stefanović je ranije danas najavio da će vlada ukinuti Uredbu o pomoćnoj policiji i da ta policija neće biti formirana.

-Uredba evo već 12 godina postoji, a svi kažu da je štetna i mi ćemo kao vlada ukinuti tu uredbu i neće biti formiranja bilo kakve pomoćne policije - rekao je Stefanović poručivši istovremeno mladim ljudima iz Kriminalističko-policijske akademije da, nažalost, zbog pritisaka koje vrše Saša Radulović, Dveri i DS, MUP neće biti u mogućnosti da ih zapošljava.

Foto: Fonet

Upitan zašto podleže tom pritisku, ministar je rekao da je prejaka hajka koja se vodi protiv vlasti "ne samo od tog dela opozicije, već i nekih medija".

-Predstavaljaju nas kao monstrume koji ne znam sta rade zbog toga što su oni i njihovi koalicioni partneri formirali to za šta nas otpužuju. Neće biti formirana pomoćna policija i kao što danas nema nijednog pomoćnog policajca, neće ga ni biti - rekao je Stefanović.

On je ponovo podsetio da je 2005. donet Zakon kojim se predviđa pomoćna policija. -Nijedna vlast, nijedna vlada ni premijer nisu ga ukinuli, povukli ili promenili. Oni su doneli Uredbu 2006. godine, a mi nismo angažovali nikada nijednog pomoćnog policajca - rekao je Stefanović.

Ističe da je danas u MUP-u 4.000 pripadnika policije manje, nego 2014. godine, da se štedi, ali da je policija efikasnija.

-Da smo da smo hteli da stvaramo, kao što nam se spočitava, neku partijsku vojsku ne bismo imali 4.000 manje ljudi u policiji - podvukao je Stefanović - Oni su donosili Uredbu o pomoćnoj policiji, oni je formirali, a sada nas optužuju za to. A mi nikada nišmo angažovali nijednog pomoćnog policajca - rekao je on.

S.A.

#Nebojša Stefanović

#Pomoćna policija

#Vlada Srbije

'