AKTUELNO

Skupština grada Beograda usvojila je u petak Izmenu i dopunu odluke o postavljanju bašti na teritoriji grada Beograda koja je predviđa da će od 2019. godine na teritoriji gradske opštine Vračar biti zabranjeno postavljanje letnjih bašti na obeleženim parking mestima.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su ovu izmenu usvojili na predlog Gradske opštine Vračar koja je tako odgovorila na brojne pritužbe građanki i građana Vračara da tokom letnjih meseci nemaju gde da parkiraju svoja vozila, jer se, kako kaže, na mestu obeleženih parking mesta postavljaju letnje bašte.

- Tako se samo na Vračaru tokom leta “izgubi” oko 200 parking mesta, a ima ulica gde bašte “zauzmu” više od polovine mesta za parkiranje! Od 2019. godine na Vračaru to više neće biti moguće. Izmenom ove odluke zaštitili smo interese građanki i građana Vračara koji će moći da koriste parking mesta tokom čitave godine, ako plaćaju pretplatne parking karte za stanare. Nije normalno da se većina parking mesta “izgubi” tokom većeg dela godine kako bi se na njima nalazile letnje bašte - napisao je Vesić na svoj fejsbuk profilu.

Foto: facebook/Goran Vesić

Takođe je naveo da će pratiti realizaciju ove odluke koju su predložili građanke i građani Vračara i gradska opština Vračar i da će na osnovu toga odlučiti da li će u 2020. godini još neke gradske opštine biti obuhvaćene ovim režimom kao što će sada biti slučaj sa Vračarom.

#Beograd

#Goran Vesić

#Parking

#Vračar

#deca

'