AKTUELNO

Vozači bi trebalo da poštuju propise.

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da je saobraćaj u Srbiji je normalizovan, a danas i sutra bi trebalo da bude raščišćeno i 13 reginalnih puteva koji su ugroženi.

-Putari su svi na terenu, sve službe rade, u pitanju je oko 400 kamiona, 2.000 radnika i 330 mašina - rekao je Drobnjak novinarima u Vladi Srbije. On kaže da je da su putari iskusni i da dobro obavljaju svoj posao.

-Ovo nevreme nije tako strašno, biće snega od pet do 10 centimentara. Prioriteti su poznati, sve je očišćeno. Osim na prioritetu tri, 13 pravca, a to su bivši reginalni putevi koji su neprohodni. Ali, putari će danas i sutra to da očiste i biće normalizovan saobraćaj - naveo je Drobnjak.

On je naglasio da je najveći problem to što vozači ne slušaju i ne voze po propisima.

-Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, sa saobraćajnom policijom, vojskom i drugim službama, ali su vozači problem - naveo je Drobnjak.

Kako je rekao, čim nema policije vozači kamiona pretiču, a posebno je opasno kada preteknu kamion što čisti sneg, pa proklizaju i naprave problem.

-Imali smo primer u subotu kod Pojata, gde je bilo parkirano oko dva kilometra kamiona. Oni su bili u dve kolone, jedan po jedan krene, uđe u preticajnu traku, pa stane i zautavi celu kolonu - naglasio je Drobnjak.

On kaže da Putevi Srbije pomažu lokalnim samoupravama koje zimi uvek imaju ugrožene deonice, na primer Sjenica, Tutin, Čestobrodica.

-Apelujemo na učesnike u saobraćaju da obavezno koriste zimsku opremu. Uvek kada počinje zimska služba menjamo vertikalnu signalizaciju i stavljamo druga ograničenja brzine - naveo je Drobanjk.

Č.N.

#Putevi Srbije

#Saobraćaj

#Zoran Drobnjak

'