AKTUELNO

Premijer Vučić zbog poslovnih obaveza ostaje u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da, sa još nekoliko ministara Vlade Srbije, danas putuje u Banjaluku, na proslavu Dana Republike Srpske, te da mu je žao što premijer Aleksandar Vučić neće moći da prisustvuje tom događaju zbog važnih sastanaka u Indiji.

- Mi poštujemo BiH, ali imamo pravo da volimo Republiku Srpsku i narod koji živi tamo i u tome ne vidim nikakav problem - rekao je Stefanović gostujući na RTS.

On je objasnio da je ovo prvi put posle 31 godine da jedan premijer sa ovih prostora, na poziv premijera Indije, prisustvovati tako važnim sastancima, te dodao da očekuje da će se Vučić vratiti sa dobrim vestima, o novim fabrikama i novim radnim mestima.

- Vučić ne putuje u inostranstvo ako to ne rezultira dobrim stvarima za našu zemlju - naveo je Stefanović.

Na pitanje da li će poruke iz Sarajeva da nije dobro što na proslavu Dana RS dolaze predsedenik Srbije i članovi vlade dodatno zategnuti odnose Beograda i Sarajeva, Stefanović kaže da to ne očekuje.

- Svi moraju da budu svesni da Srbija čini sve da u okruženju inspiriše stabilnost. Videli ste u poslednjih nekoliko godina kako se Srbija ponašala, u velikim i teškim ižazovima, kao što je bio napad na Vučića u Potočarima. Srbija nije odgovarala merama koje bi region učinile nestabilnijim. Naprotiv, činila je region stabilnijim - istakao je Stefanović.

- Danas je praznik RS i njenog naroda, idemo da čestitamo i ne vidim u tome bilo kakav problem. Mislim da je to nešto normalno - zaključio je Stefanović.

J. Stanković

#Milorad Dodik

#Nebojša Stefanović

#Premijer

#Republika Srpska

'