AKTUELNO

Skver na uglu Ulice cara Uroša i Solunske ulice u Beogradu ubuduće će se zvati skver Koste Šonde koji je 1902. godine osnovao prvu fabriku kakaa, čokolade, keksa i veštačkog leda “Šonda”, koja se nalazila u Ulici cara Uroša na Dorćolu.

To je danas odlučeno na sednici Skupštine grada Beograda na kojoj je doneto i nekoliko odluka o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji opština Savski venac, Zvezdara, Voždovac, Rakovica i Grocka.

Prema rečima zamenice predsednika Skupštine grada i predsednice Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andree Radulović, reč je o imenovanju 1.779 ulica u skladu sa elaboratima uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda.

- Na teritoriji Beograda evidentirane su 5.174 ulice bez naziva i kućnog broja. Cilj nam je da svi Beograđani dobiju zvaničnu kućnu adresu i da konačno imaju ispravna dokumenta, te da se po ažuriranju projekta adresnog registra umnogome unapredi život građana i olakša rad gradskih službi - rekla je ona.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

#Beograd

'