AKTUELNO

Kakvo nas vreme očekuje?

U Srbiji će biti oblačno, mestimično sa snegom. Na severu će popodne padavine prestati, dok će uveče i tokom noći doći do delimičnog razvedravanja.

Jutarnja temperatura biće od minus 18 do minus 10, najviša dnevna od minus 11 do minus šest stepeni.

Vetar slab i umeren severozapadni, ujutru i prepodne na istoku i u planinskim predelima povremeno jak.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će do srede na području Srbije biti ledeni dani, sa jutarnjim temperaturama od minus 18 do minus 10, lokalno i niže, u planinskim predelima oko minus 25 stepeni.

Najviše dnevne temperature biće od minus 12 do minus pet stepeni.

Crveni meteoalarm ostaje na snazi za Šumadiju, Pomoravlje, jug i istok Srbije, Kosovo i Metohiju, kao i za jugozapadni deo zemlje.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa slabim snegom. Popodne će padavine prestati, a tokom noći doći će do delimičnog razvedravanja. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.Jutarnja temperatura oko minus 10, najviša dnevna oko minus sedam stepeni.

Foto: RHMZ

VREME NAREDNIH DANA

Prema prognozi za sedam dana, do srede će biti veoma hladno, zatim će doći do postepenog porasta temperatura.

Do četvrtka će biti umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo. U utorak i sredu provejavanje slabog snega očekuje se na jugu i istoku, a u četvrtak na severu zemlje.

Zatim, do kraja peiroda, oblačno sa snegom, a samo će u petak padati kiša koja će se ponegde lediti pri tlu.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološke prilike imaće relativno nepovolјan uticaj na osobe sa cerebrovaskularnim i kardiovaskularnim tegobama, a u istočnim krajevima i na astmatičare. Neraspoloženje, bolovi u kostima i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. U saobraćaju je neophodan povećan oprez.

S. M.

#Prognoza

#Republički hidrometeorloški zavod

#Sneg

#Vreme

'