AKTUELNO

Šest škola za decu sa smetnjama u razvoju dobilo je opremu prilagođenu njihovim potrebama, poput senzornog parka, digitalnog logopedskog seta, senzornih soba, prostorija za trening životnih veština...

Ukupna vrednost projekta "Da rastemo srećni" posvećenog unapređenju uslova za njihovo obrazovanje je oko 96.000 dolara, a završnu konferenciju na tu temu organizovali su Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u prostorijama KC Grad.

- Svakom detetu treba omogućiti odrastanje i obrazovanje u skladu sa njegovim potrebama, u redovnom obrazovanju ili u specijalnim školama. Važno je i da nam roditelji budu partneri u tom poslu, ali i kompanije i organizacije civilnog društva i da se zajedno borimo protiv diskriminacije - rekla je Milja Krivokuća ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Generalni direktor NCR Srbija i EMEA direktor za spoljne poslove Stefan Lazarević naveo je da se ta fondcija posebno fokusirala na podršku deci sa smetnjama u razvoju, jer duboko veruje da su potencijali ravnomerno raspoređeni, ali nažalost, ne i mogućnosti, dok je direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel kazala da su se na konkurs "Da rastemo srećni" prijavile sve specijalne škole, kojih u Srbiji ima više od četrdeset i da je fondacija za sada pomogla šest škola.

Edin Škorić, naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac i olimpijac, a od ove godine i osnivač odbojkaškog gluba gluvih "Olimpija", rekao je da nije bilo lako da svoj klub dovede do uspeha, ali da je kao trener ponosan i da svojim ličim primerom želi da pokaže da možemo pomoći deci sa smetnjama u razvoju, ne samo novcem već i deljenjem znanja i stručnošću.

U saopštenju Fondacije Ana i Vlade Divac navodi se da oni s partnerima već 11 godina rade na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje, da je do sada obnovljeno više od 70 vrtića i škola, a oko 50.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje.

#škola

'