AKTUELNO

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Rešenje o stavljanju na listu označenih lica za koja se sumnja da su povezana sa terorizmom.

Ta lista će se formirati na osnovu predloga nadležnih državnih organa, a na osnovu opravdanog uverenja da je lice terorista, da finansira terorizam, da je uključeno u aktivnosti terorističke grupe ili sprovođenje terorističkog akta, odnosno da je u vezi sa širenjem oružja za masovno uništenje.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak o obavezi usklađivanja modela administrativnih procedura za obavljanje poverenih poslova.

Ovim zaključkom obavezuju se nadležna ministarstva u čijoj je nadležnosti rad lokalnih samouprava, da najkasnije tri dana od dana početka primene propisa ažuriraju postojeće i izrade nove modele administrativnih postupaka.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samopuprave i Stalna konferencija gradova i opština pružiće tehničku i savetodavnu podršku nadležnim ministarstvima, kako bi se blagovremeno ažurirali modeli i objavili na Internet prezentacijama, ističe se u saopštenju nakon sednice Vlade Srbije.

#Terorizam

#Vlada Republike Srbije

'