AKTUELNO

Za vreme predstojećih novogodišnjih praznika neradni dani biće 1. i 2. januar(utorak i sreda), a za Božić neće se raditi 7. januar (ponedeljak).

Ako ste planirali da putujete za novogodišnje praznike, nemojte previše računati na spajanje praznika sa vikendom jer ove godine neradni dani padaju u utorak i sredu.

Moguće je ipak da će pojedini poslodavci izaći u susret zaposlenima i tako ima napraviti mini odmor od pet dana.

Znatno je bolja situacija za Božić koji se proslavlja u ponedeljak, pa će većina zaposlenih imati produženi vikend.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Nova godina je državni praznik i praznuje se 1. i 2. januara.

Takođe, u državne praznike spada i Božić pa će i 7. januar biti neradan dan.

Foto: YouTube screenshot

Ako jedan od datuma kada se praznuje državni praznik padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ove godine to nije slučaj pa će tako samo ova tri dana biti neradna za Novu godinu i za Božić.

Naravno, ovo su još uvek nepotvrđene informacije, jer se čeka Ministarstvo rada koje bi trebalo da se oglasi o predstojećim neradnim danima.

Školarci će, kao i svake godine, biti slobodni tokom novogodišnih praznika. Zimski raspust za učenike u Vojvodini, prema obrazovno-vaspitnom kalendaru koji donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, počinje 24. decembra, a završava se 14. januara 2019. godine.

Za učenike u ostatku Srbije u januaru će biti prvi deo raspusta. Počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Za učenike će neradni biti i 1. i 2. januar zbog Nove godine.

Foto: Tanjug, Pixabay

#Nova godina

'