AKTUELNO

U prethodna tri dana od snega je očišćeno 1.800 kilometara puteva, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i upozorio na poseban rizik od padanja ledenica i snega sa krovova zbog najavljenog otopljavanja.

- Još noćas će biti niske temperature, a od sutra se očekuje otopljenje. Apelujem na sve građane da narednih dana ulože dodatni napor i na svojim zgradama sklone nanose snega koje mogu. Tamo gde ne mogu, da trakom obeleže kako bi se smanjila mogućnost da dođe do nekih rizičnih situacija - poručio je gradonačelnik.

Radojičić je na sastanku sa direktorima javno-komunalnih preduzeća zakljućio da su dobro reagovali i odradili posao, bez obzira na to što je u kratkom vremenu palo više snega nego što je očekivano.

- Oko 1.800 kilometara puteva je očišćeno. Što se tiče kolovoza drugog reda kojih ima oko 500 kilometara, očišćeno je oko 150 kilometara, a 250 kilometara je u radu. Očekujemo da će se preostali deo raditi sutra ili prekosutra - rekao je Radojičić.

On je dodao da je u radovima na terenu bilo angažovano oko 2.500 ljudi, a pojedini su radili i po 14 časova dnevno.

Prema njegovim rečima, nadležne službe su uložile veliki napor u prethodnih 48, odnosno 72 sata.

- Možete zamisliti koliki je to posao bio - rekao je Radojičić i naveo da je u tom periodu oko 800 grana bilo slomljeno što je, kako kaže, dodatno otežalo rad svih ostalih službi.

Naveo je i da su pala 34 stabla.

Bilo je oko 50 zahteva za refundiranje troškova gde su grane nanele materijalnu štetu koja će, dodaje, biti nadoknađena.

#Poledica

#Putevi Srbije

#Sneg

#Zoran Radojičić

'