AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će danas predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Srbije i Evropske unije.

Brnabić je posetu započela sastankom sa potpredsednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federikom Mogerini. Sastanku sa Mogerini prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Tokom posete Briselu, 18. i 19. decembra, Brnabić će imati brojne susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama.

Premijerka Brnabić sastaće se sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i potpredsednikom Jirkiem Katainenaom. Brnabić će takođe razgovarati sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Predsednica Vlade sutra će imati izlaganje u European Policy Center, nezavisnim i neprofitnim istraživačkim centrom koji se bavi analizom evropskih integracija. Brnabić će predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU.

Tokom posete Briselu, Brnabić će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarkom za trgovinu Sesilijom Malstrom.

#Ana Brnabić

'