AKTUELNO

Sneg slabog i umerenog intenziteta danas pada u većim delovima Srbije."Zabeleli" su se Beograd, Sremska Mitrovica, Valjevo, Kragujevac, Loznica, Leskovac, Zaječar i Sjenica.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, snežne padavine su zahvatile i planine: Kopaonik, Zlatibor i Crni vrh. Na Kopaoniku je već napadao sneg visine 34 cm, dok je na Zlatiboru nešto manji 11 cm.

Foto: Pink.rs

Najhladnije je na Crnom vrhu, gde je osam stepeni ispod nule.

U Srbiji sće večeras u većini krajeva biti formiran snežni pokrivač, od 5 do 10 cm. Više snega očekuje se na severu i zapadu zemlje.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će 1.600 radnika i 300 vozila raditi u tri smene kako bi grad funkcionisao dok pada sneg koji je počeo jutros. Radojičić je rekao da su sve komunalne službe na terenu.

Foto: Tanjug

- Više od 120 kamiona je napunjeno solju i posipanje je uveliko počelo - kazao je on.

Radojičić je dodao i da će njegovi saradnici svakog jutra biti na terenu, a da će on dežurne ekipe obilaziti povremeno, i dodao da će videti da te posete budu "manje s medijima".

Foto: Tanjug

- S obzirom na količinu padavina, problemi se mogu očekivati posebno u saobraćaju koji će biti otežan, jer će sneg padati i u špicu - rekao je Radojičić i pozvao građane da budu strpljivi, a prednost daju vozilima komunalnih službi.

#Sneg

'