AKTUELNO

Dve osobe izgubile su život, a 44 su povređene u saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji, tokom jučerašnjeg dana.

Iz AMSS-a kažu da su u Beogradu zabeležene 62 saobraćajne nezgode, u kojima je 17 osoba povređeno.

Zbog velikog broja nesreća, AMSS i Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu stanju na kolovozu i da je obavezna zimska oprema tokom hladnih dana.

Vremenski uslovi najčešći su uzrok povećanog broja saobraćajnih nezgoda, saobraćaj posebno otežavaju magla, sumaglica i sneg. Zbog nižih temperatura i najavljenih padavina koje nas očekuju, poledica može predstavljati veliki problem vozačima, jer su upravo tada česta izletanja sa puta i gubljenja kontrole nad vozilom, navodi AMSS.

JP Putevi Srbije iz sektora za naplatu putarine tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika intenziviraće rad na naplatnim stanicama, kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

Domaćim učesnicima u saobraćaju savetuje se da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana, kako bi se izbegla veća zadržavanja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila. Međutim, iz Uprave podsećaju da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima promenljivo i savetuje se korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Autor: S. Antonić

'