AKTUELNO

Premijer je ovu priliku iskoristio da pukovniku i njegovoj porodici čestita Novu godinu i predstojeće božićne praznike.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa pukovnikom Zoranom Stojiljkovićem, kome je zahvalio na predanom i odgovornom obavljanju dužnosti oficira Vojske Srbije, koji u svakom trenutku časno služi svojoj zemlji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug

Pukovnik Stojiljković, njegova supruga Manuela i njihovih jedanaestoro dece gosti su predsednika Vlade.

Premijer se zahvalio porodici Stojiljković, ističući da je jako zahvalan pukovniku koji je uvek bio uz svoj narod.

Foto: Tanjug

- Srećan sam što sam proveo dan uoči Badnjeg dana sa njima, i uprkos tome što ništa nisu tražili, mi smo spremni da pomognemo ovoj porodici koliko god možemo - rekao je Vučić.

Premijer Srbije je nakon sastanka podsetio na ekonomsko stanje i na suficit koji je bolji od planiranog, a da su prihodi premašili očekivanja. Rashodi su umanjeni za 3,7 odsto. Deficit je 1,4 odsto, što je tri puta bolje od predviđenog rezultata. Ove godine se očekuje niska inflacija, rast BDP-a, snižavanje stope nezaposlenosti, nove fabrike i radna mesta, uvećavanje plata i penzija.

Krajem marta će biti dostupni prvi podaci o prosečnoj plati u Srbiji, a planirano je i uvećavanje plata i u privatnom sektoru.

Foto: Tanjug

- Pošto svi govore o poskupljenjima, reći ću vam šta je sve pojeftinilo: mleko, brašno, teleće i praseće meso, suhomesnati proizvodi, povrće. Ništa od ovih vesti građani nisu mogli da čuju - izjavio je Vučić, dodajući da zna da građani žive teško, ali da će iz godine u godinu biti lakše.

Na pitanje o hapšenju Ramuša Haradinaja u Francuskoj, Vučić je rekao da je dobro to što je pravo iznad politike, jer srpsko tužilaštvo ima brojne dokaze protiv njega. On je izjavio da će Srbija pod hitno tražiti njegovo izručenje.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Nova godina

#Vlada Srbije

#Vojska

'