AKTUELNO

Na graničnim prelazima zadržavanje je do 20 minuta.

Putevi u Srbiji su mokri, na nekim ima raskvašenog snega, a na pojedinim deonicama u višim planinskim predelima ima i ugaženog snega, ili leda, pa iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) upozoravaju vozače na dodatni oprez u saobraćaju.

Uslovi za vožnju su pravi zimski ,  što na pojedinim putevima može doneti usporenu vožnju sa povremenim prekidima u saobraćaju na koje vozači moraju biti spremni i zbog kojih je potrebno više stpljenja, uz savet i preporuku da u rezervoarima svojih automobila uvek imaju dovoljnu količinu goriva.

Sneg umerenog inteziteta provejava u većini krajeva Srbije, a iz AMSS-a savetuju vozačima da voze oprezno i sporije, da poštuju sva ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje, a posebno na putevima u višim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Ivanjice, Kuršumljije i Kruševca, jer na tim putevima ima snega na kolovozu ugaženog do 5 centimetara.

Foto: Tanjug

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima savetujemo korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

Iz AMSS-a podsećaju vozače da vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, dok je van naseljenog mesta, obavezno posedovanje lanaca.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Granica

#Led

#Poledica

#Put pod snegom

#Saobraćaj

#Sneg

'