AKTUELNO

Suzana je oca upoznala na sudu, a majka ju je napustila dok je bila beba.

Suzana Smajević iz Vrnjačke Banje, koju je otac tužio da mu vrati alimentaciju, rekla je da je odrasla uz babu i dedu, jer ju je majka ostavila kao osmomesečnu bebu.

- Ona je otišla... da traži bolji život bez svog deteta...ili kako već...Kada sam napunila 18 godina meni je stigao poziv za sud, u kom je pisalo da me tuži Milisav Pavlović. Nisam znala ko je to. Baba mi je objasnila da je to moj otac - prisetila se Suzana.

Ona je dodala da je u pozivu pisalo da je otac tuži za prekid alimentacije, za koju nije ni znala da je prima jer je živela sa babom i dedom.

- Na sudu je bilo presuđeno u njegovu korist jer sam bila sam saglasna, jer novac nisam ni dobijala - rekla je Suzana.

Suđenje se završilo, a u narednom periodu ona nije bila u kontaktu s biološkim ocem, sve dok nije usledio još jedan poziv od suda.

- U međuvremenu sam se udala, postala sam majka dečaka, a novi poziv je usledio kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Nije mi bilo jasno... Ovog puta, on me je tužio za 36.000 dinara, jer mu je alimentacija od penzije odbijana još nekoliko meseci mimo roka koji su sudije utvrdile. Odbijano mu je po osam hiljada dinara mesečno. On me je tužio da mu taj novac vratim. Ja nisam imala ni advokata, ni jer sam mislila da je dovoljno da kažem istinu - kazala je Suzana.

Foto: TvPink Printscreen

Ona je rekla da je tada stupila u kontakt sa majkom i pozvala je da svedoči i ispriča istinu, da je ona podizala taj novac.

- Ona je rekla da je novac podizala s računa i davala ga meni. To stvarno nije tačno. Osnovni sud u Vrnjačkoj Banji presudio je u moju korist, da ja nemam veze sa tim. Na to se moj, da ga nazovem otac, žalio i sve se vratilo na početak. Ponovo je u Vrnjačkoj Banji presuđeno u moju korist, a on se ponovo žalio Višem sudu u Kraljevu - objasnila je Suzana.

Kako kaže, Viši sud u Kraljevu doneo je presudu, koja kaže da Suzana mora da u roku od osam dana isplati biološkom ocu novac koji nikad nije dobila, a reč je o sumi od 180.000 dinara.

Suzana je rekla da će joj sada biti odbijane dve trećine plate da bi se dug izmirio....

Prisetila se da je bila u sedmom mesecu trudnoće kada ju je biološki otac drugi put tužio.

- Rekao mi je rečenicu od koje mi je pozlilo „Ti i tvoja majka ste godinama uzimale od moje dece, sada ću ja da uzmem tvom detetu“. On nije bio tu pa nije, ali mi nije jasna moja majka koja je rekla da je podizala novac i davala meni.... ona je tu zaštitila sebe... Imala sam 18 godina, trudna, otac me je tužio, a majka je svedočila protiv mene - prisetila se Suzana tog užasnog trenutka.

Advokat Aleksandar Radivojević komentarišući ovaj slučaj rekao je da je ovaj problem više etički nego pravni.

Foto: TvPink Printscreen

- Nažalost, mlada gospođica je u velikom problemu jer ima pravosnažnu i izvršnu presudu, a ona mora da se poštuje. Ona je sada dužnik prema svom ocu...procedura je takva.. Suzana sada jedino može da se okrene prema majci kao prema dužniku - kazao je Radivojević.

Ceo razgovor i potresnu ispovest pogledajte u videu koji sledi:

#Roditelji

#Sud

#Suzana Smajević

'