AKTUELNO

Beogradske putare sneg nikada nije iznenadio pa nije ni ove godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je jutros sa predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem obišao komandni centar zimskih službi JKP "Beograd puta".

- Mi smo spremni dočekali hladni talas i naša zimska služba je spremna da održava sve ulice u gradu. Tokom jučerašnjeg dana bili smo u drugom stepenu pripravnosti, imali smo čitavog dana 30 angažovanih kamiona, tokom noći smo podigli angažovanost sa još pet kamiona tako da smo imali ukupno 35 kamiona, sa pet kamiona koji su održavali republičke puteve - rekao je Vesić.

Naveo je da je tokom noći bilo angažovano ukupno 161 radnik kako bi sve ulice bile prohodne, bačeno je oko 180 tona soli tokom prethodne noći, a prethodnog dana oko 55 tona soli.

- Ta so je bacana preventive kako se ne bi stvarao led i kako bismo obezbedili da gradski prevoz normalno funkcioniše - rekao je Vesić.

Kako je dodao, osim jednog izletanja autobusa, gradski prevoz je funkcionisao normalno.

Nikodijević je rekao da je grad Beograd i ovu zimu dočekao spremno.

- Imamo apsolutno dovoljan broj mehanizacije i dovoljno materijala kako bismo mogli da se izborimo sa ovim zimom. U odnosu na prošlu godinu, nabavili smo još 20 kamiona koje imamo u 'Gradskoj čistoći', a koji se koriste za zimsku službu tako da prvi put 'Beograd put' u zimskoj službi može da koristi 124 kamiona koji su funkcionalni - rekao je Nikodijević.

Naveo je da je na raspolaganju 20.000 tona soli, 2.000 tona kamenog agregata i 100 tona kalcijum hlorida što su, dodao je, sasvim dovoljne količine da bi se nadležne službe uspešno izborile sa ovom zimskom sezonom.

- Preduzeće 'Beograd put' održava 2.500 kilometara puteva na teritoriji grada Beograda od čega 1.800 kilometara u prvom prioritetu i ja verujem da će ovi ljudi na profesionalan i dobar način završiti i ovu zimsku sezonu i zahvaljujem im na profesionalnom radu i odnosu prema Beograđanima. Ovaj prvi hladniji talas u Beogradu prolazi bez problema i verujem da će tako proteći čitava zima - dodao je Nikodijević.

#Goran Vesić

#Nikola Nikodijević

'