AKTUELNO

Grad Beograd je spreman za zimu i padavine, rekao je danas zamenik gradonačelnika.

Jutros se u Beogradu zabeleo prvi sneg, a zamenik gradonačelnika obišao je Operativni centar Beograd puta. Kako kaže, službe su u drugom stepenu pripravnosti.

- Jutros oko 4.30 sati počeo je da pada prvi sneg u Beogradu.

Pratio sam razvoj situacije u Operativnom centru Beograd puta. Nalazimo se u drugom stepenu pripravnosti u kome dežura 30 kamiona za ulice koje su u nadležnosti grada i 6 kamiona koji održavaju beogradske ulice u nadležnosti Republike. Kada smo u punoj pripravnosti imamo 124 kamiona na ulicama.

Foto: Pink.rs

JKP Beograd put održava 2.500 kilometara ulica od čega su 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta odnosno one kojima saobraća javni prevoz. Na zalihama imamo 6.500 tona soli od 20.000 tona koliko nam stoji na raspolaganju, 2.000 tona kamenog agregata i 100 tona kalcijum hlorida koje bacamo u slučaju ekstremno niskih temperatura.

Padavine se očekuju i narednih dana, a veća opasnost je led koji će se pojavljivati u noćnim i ranim jutarnjim časovima usled čega ćemo preventivno posipati so. Bez obzira na sve mere koje preduzimamo molim vozače da budu oprezni - napisao je Vesić na Fejsbuku.

#Beograd

#Goran Vesić

#Sneg

'