AKTUELNO

S obzirom da je rano jutros pao prvi sneg u Beogradu, Radijičić se, kako je naveo, u komandnom centru uverio da je situacija na terenu pod kontrolom.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas komandni centar zimskih službi JKP "Beograd puta", gde je poručio da je sve spremno za početak prave zimske sezone.

- Naši ljudi su na drugom stepenu angažovanja, jer su jutros počele da padaju prve pahuljice, a i najavljeno je da će u popodnevnim časovima biti padavina i da će biti niske temperature, a postoji šansa da imamo i poledicu - rekao je Radojičić novinarima.

Istakao je da su sve službe u ovom trenutku angažovane da za predstojeću zimsku sezonu postoje dovoljne količine soli kao i adekvatan broj tehničkih sredstava i angažovanih ljudi.

- Prethodni period koji je bio topao, nije nas uljuljkao i spremni smo na sezonu - rekao je Radoijičić.

Dodao je da će se grad truditi da ove sezone što ređe čujemo "opet ih je iznenadio sneg u sred novembra ili decembra".

Navodeći da i u velikim svetskim gradovima prilikom velikih padavina mogu da nastanu problemi kao što smo imali prilike da vidimo pre nekoliko dana u Njujorku, Radojičić je kazao da veruje da će toga u Beogradu biti minimalno, te da će nadležni u gradu dati sve od sebe da takve situacije ne bude.

#Beograd

#Sneg

#Zoran Radojičić

'