AKTUELNO

Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd.

Naime, višegodišnja drama uspešno je okončana zahvaljujući diplomatskoj aktivnosti Srbije, jer je na osnovu dogovora Ministara inostranih poslova Srbije i Irana, Ivice Dačića i Mohamada Zarifa, deci omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Majka sa osmehom dočekala decu na aerodromu u društvu svog sina iz prvog braka. Avion je sleteo u 10 sati i 10 minuta.

Foto: Pink.rs/I.Petrović

Njena deca danas imaju 15, 14 i 8 godina, prvih tri i po godine provela su u Turskoj, a zatim je otac s njima pobegao u Iran kako bi izbegao pravosnažnu presudu turskog suda prema kojoj je dužan da decu vrati majci u Srbiju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Slavica je na aerodromu dala kratku izjavu novinarima u kojoj je rekla da se zahvaljuje medijima koji su sve ove godine bili uz nju, šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću i ambasadoru u Teheranu Todoroviću u čijoj se pratnji deca vraćaju u Srbiju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Slavica rečima ne može da opiše kako se oseća i sve vreme je drhtala očekujući dve ćerkice i sinčića koje nije videla skoro četiri godine.

- Ne mogu rečima da opišem kako mi je u ovom trenutku. Doći će vreme kad ću reći šta imam da kažem, sad se bojim da ću se rasplakati ako kažem bilo šta, a ne želim tako da dočekam moju decu - rekla je Slavica Burmazović.

Emotivni susret majke sa decom, nakon sletanja aviona na aerodrom, bio je iza zatvorenih vrata iz razumljivih razloga.

Ministar Dačić izjavio je da je zahvalan za pomoć iranske Vlade i dodao da je bilo teško dovesti decu, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomogao da se sve sredi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Majka Slavica je nakon emotivnog susreta sa decom iza zatvorenih vrata izjavila da je danas "Najsrećnija mama na svetu".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

#Slavica Burmazović

'