AKTUELNO

Posle 4 godine od otmice i više od 3 godine od pravosnažne presude turskog suda, oteta deca Slavice Burmazović vratiće se danas u Srbiju.

Slavica će svoju decu sačekati danas na Aerodromu Nikola Tesla, gde će iz Irana stići u pratnji našeg ambasadora u toj zemlji, Dragana Todorovića.

Naime, troje dece Slavice Burmazović oteo je njen bivši suprug Ejup Sabri Jundži koji je turski državljanin u avgustu 2015. godine. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

Slavica je 2016. godine poslednji put videla svoju decu, jer je njen bivši suprug Ejup Jundži njihovu decu Ajšu (14), Esmu (13) i Tarika (7) bez Slavičine dozvole poveo sa sobom u Tursku.

Foto: Printscreen Facebook

Slavica je decu uspela da pronađe u Iranu, u Teheranu. Sa sinom i ćerkama se čula telefonom, ali joj bivši muž nije dozvoljavao da ih vidi. Iako su turski sudovi davno presudili da deca treba odmah da budu vraćena u Srbiju, Slavica je bila nemoćna.

Dokaz da su deca u Iranu dobila je tek kada je objavio slike sa prijema u turskoj ambasadi u Teheranu.

- Ne znam zašto je otišao tamo, ali su mi rekli da je to što se nalazi u Iranu prepreka turskim vlastima da ga uhapse i da predaju decu meni - pričala je Slavica.

Pročitajte još: NAKON ČETIRI GODINE OKONČANA JE PORODIČNA DRAMA - Slavičina deca koju je oteo otac Turčin danas se vraćaju majci u Srbiju!

#Slavica Burmazović

'