AKTUELNO

Ministar odbrane Srbije izjavio je danas da će Vojska Srbije obnoviti objekte uništene u NATO agresiji i vratiće se u njih u skladu sa svojim potrebama.

Vulin, koji je danas u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Petra Cvetkovića obišao pripadnike vojske koji rade na razminiranju rejona vojnog aerodroma "Dubinje" kod Sjenice, podsetio je da se 20 godina posle NATO agresije VS još uvek suočava sa više od 80 objekata koji su zagađeni neeksplodiranim bombama.

- Vojska Srbije će se vratiti u sve prostorije koje su bile oštećene i uništene od strane NATO agresije u skladu sa svojim potrebama i taktičkim zahtevima i uradićemo sve da vratimo punu borbenu gotovost vojske, kakva je bila 1999. godine i da je, naravno, značajno unapredimo - poručio je ministar, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA

On je dodao da o ljudima koji na aerodromu „Dubinje“ rade težak i složen posao, mora posebno da se vodi računa, njihova oprema mora da bude u skladu sa svim standardima, mora da bude na najvišem nivou, a oni moraju da budu sigurni i moraju da budu zadovoljni.

- Vojska Srbije se naoružava i oprema, ali Vojska Srbije uvek i na prvom mestu vodi računa o bezbednosti svih svojih pripadnika - naglasio je ministar odbrane.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA

Na aerodromu „Dubinje“, nadomak Sjenice, tokom NATO agresije, kako je utvrđeno, dejstvovano je 22 puta kasetnim bombama i bombama velike razorne moći.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA

Prema rečima komandira tog voda kapetana Nenada Kanjevca, samo u jednom od četiri sektora aerodroma, od 47,5 hektara 27 hektara bilo je pod kasetnom municijom, a do sada pronađena je 71 kasetna bombica BLU 97, tri pojačnika za kasetnu bombicu BLU 97, kao i jedno protivoklopno zrno 88 mm.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'