AKTUELNO

Predsednik Aleksanrad Vučić sastao se danas sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold.

Vučić je rekao da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od njenih najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske i posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje održivog razvoja naše privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Zahvalan sam na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu. Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema, i upravo zbog toga želimo da primenimo njen model dualnog obrazovanja i prilagodimo ga našim uslovima - rekao je predsednik Vučić sagovornicima.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade u iznosu od 8 miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta "Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)" u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je svim institucijama koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Dualno obrazovanje

'