AKTUELNO

Paunovićev doktor obmanjuje građane Paraćina na način tako što dobija novac od Opštine i samo deo koristi za kupovinu sitne medicinske opreme, a ne zna se gde završava ostatak?

Saša Paunović, predsednik Opštine Paraćin, već odavno priprema Grupu građana koja bi trebala da ga pojača na izborima kao posebna lista i da na taj način obmane građane, tvrdi naš izvor.

Naime, Paunović svestan da više ne uživa podršku građana zatražio je od doktora Ivana Božinovića, koji se u Paraćinu predstavlja kao humanitarac, da na predstojeće izbore izađe sa svojom listom Grupe građana, kako bi napravio pometnju među biračima. Paunović računa da bi Božinović svojim izlaskom na lokalne izbore uspeo da zbuni birače, što bi dovelo do toga da aktuelni predsednik Opštine sačuva svoj položaj.

Prema rečima našeg izvora, već šest godina lekar hitne pomoći Ivan Božinović skuplja plastiku u humanitarne svrhe, gde navodno novcem od te humanitarne akcije kupuje medicinsku opremu za paraćinski dom zdravlja i bolnicu.

- Ali istina je sasvim drugačija pa bi tako ova akcija uskoro mogla da preraste u najveću finansijsku aferu u istoriji Paraćina pa možda i čitave Srbije zato što izražavamo ozbiljnu sumnju da je novac zloupotrebljen. Po rečima dr Božinovića za jednu televiziju do sada je kupljeno tri EKG aparata, 15 aparata za merenje pritiska, dva inhalaciona aparata i još puno sitnije medicinske opreme – kaže naš izvor i dodaje:

- Cena EKG aparata je u proseku između 500 i 2.000 evra, aparati za merenje pritiska su između 20 i 100 evra dok su inhalacioni aparati oko 50 evra. Prostom matematikom, da je Božinović sve ovo najskuplje platio pa na to da dodamo i sve one sitnice dolazimo do cifre koja ne prelazi 5.000 evra a znamo da samo od opštine Paraćin kroz razne projekte i donacije ovaj lekar dobio četiri miliona dinara ne računajući novac prikupljen od prodaje plastičnih flaša. A kroz razne subvencije i donacije od države je dobio, za proteklih nekoliko godina, oko osam miliona dinara. Za kilogram plastike se dobija od 26 do 30 dinara u svakoj registrovanoj firmi koja se bavi otkupom ove sirovine. Vi samo pogledajte okolo koliko je tona i tona plastike skupljeno.

Prema njegovim rečima, u izjavama datim medijima dr Božinović kaže da se godišnje skupi od 3.000 do 4.000 evra, tako da ovaj lekar vrlo vešto manipuliše sa činjenicama kada kaže kako su svi računi na kojima se uplaćuje novac od plastike namenski određeni za kupovinu medicinske opreme i da se ništa sem te opreme ne može platiti sa tih računa.

- Zanimljivo je da se deo novca zaposlenima u organizaciji uplaćuje na račun, a deo na ruke za koji se smatra da ga vraćaju. Božinović vešto prikriva istinu gde ne kaže da on tu plastiku lično nosi na otkup gde mu se jedan deo isplaćuje u kešu, a drugi na računu. Tako umesto da dobijemo ultra zvuk za hitnu pomoć koji košta oko 30.000 evra, što je bio i cilj ove akcije započete pre šest godina, hitna pomoć dobija aparate za merenje pritiska, a doktor Ivan Božinović glanc novog dzipa čije će poreklo uskoro morati da objasni Agenciji za borbu protiv korupcije, jer mnogi lekari koji rade preko 30 godina kao vrhunski specijalisti u Paraćinu sebi nikad nisu uspeli da priušte tako skupe automobile i letovanja po najekskluzivnijim hotelima i destinacijama – kaže naš izvor.

On dodaje još da za ovo u Paraćinu svi dobro znaju, ali da se Paunović nikada nije oglasio po ovom pitanju, već je kao predsednik Opštine odobravao finansije za ovog humanitarca.

#saša paunović

'